Sådan kan du få smuk, sund og opstrammet hud uden creme eller skalpel 

Kender du det, at når du ser dig selv i spejlet, så ser du ikke længere den friske, stærke kvinde, som du stadig er indeni? Huden er blevet mere grå, der er steder, hvor huden hænger og andre steder, hvor dybe furer får dig til at se mere træt ud, end du er. Du vil gerne finde en løsning, for du er for fuld af liv til at se ”gammel” ud.

Du bladrer måske i et dameblad i håb om at blive inspireret til en løsning, og bliver tæppebombarderet med reklamer for produkter, som lover dig et smukt og ungt udseende – som koster formuer og ofte bliver kaldt for ”musthaves”. Du smider bladet fra dig i irritation over at blive betragtet som en dum dulle, der skal købe løs af produkter, som ikke giver nogen garanti for virkningen.

 

Svaret hedder ansigtsyoga

Ved du at der er en anden måde at bevare din skønhed og styrke på? Som både styrker huden og den underliggende muskulatur, så du kan få gløden tilbage i ansigtet? Den hedder ansigtsyoga – og det er nemt at udføre, ganske gratis, og du behøver ikke bruge oceaner af tid og penge på det.

Det er ganske enkelt: Vi arbejder med to ting, når vi laver ansigtsyoga: Musklerne og blodcirkulationen. Vi ved allerede, at træning gør musklerne stærkere. Men i gymnastiktimerne lærte vi aldrig at træne musklerne i vores ansigt. Heldigvis er det aldrig for sent! Ligesom med enhver anden form for træning kan du begynde i dag, mærke effekt med det samme, og snart se de første resultater.

 

Hvorfor virker det? To minutter teori 

Musklerne i vores krop er opbygget af tynde, fleksible proteinfibre, og hver muskelgruppe, i kroppen og i ansigtet, er omgivet af bindevæv.

Hvis bindevævet gennem længere tid ikke bliver aktiveret gennem bevægelse og stræk, kan det stivne og blive hårdt. Og så er det svært for blodet at ilte og opvarme det.

I ansigtet kan huden få en grålig tone, og vores ansigtstræk kan stivne i de bevægelser, vi laver mest gennem dagen (f.eks panderynken)

Men her kommer det helt store clue! I bindevævet, i sidder nogle enheder, som kaldes fibroblastre, og de producerer collagen, som gør huden elastisk

Når vi laver ansigtsøvelser, så stimulerer vi både muskulatur og blodcirkulation. Så bliver fibroblastrene stimuleret til at producere mere collagen – og huden kan genvinde elasticitet og fasthed.

 

Smukkere hud og bedre energi 

Med ansigtsyoga kan vi  også ændre de vaner, vi har opbygget til daglig, ved at få en større bevidsthed om vores ansigtsmuskulatur, og arbejde specifikt på de ting, vi gerne vil forbedre - f.eks. den stivnede panderynken.

Du vil kunne mærke det med det samme – den piblende fornemmelse af at blodet har fået bedre cirkulation, energien, der fylder dit ansigt med liv og giver dine kinder og læber ny glød.

Efter et par uger vil du kunne se forskellen. Du vil kunne se i spejlet, hvordan linjerne er blevet fastere og furerne mindre dybe, fordi muskulaturen er blevet styrket og blodet får bedre passage gennem vævet. 

Få minutter om dagen er nok. Du vil kunne gøre det på toilettet, i bussen, foran tv’et, i bilen, i flyet, - når som helst du har et øjeblik til dig selv. 

Der findes en lang række af øvelser, som kan varieres på utallige måder. Når du begynder at kunne mærke, hvor dejligt det er at træne dit ansigt, vil din krop begynde at huske dem, og du kan lave dem, når du vil. 

 

Før du begynder: 

I videoen herunder vil jeg demonstrere 3 nemme øvelser. Men inden du går igang, kommer her et par gode forholdsregler:

1. Begynd forsigtigt! Hvis du ikke før har trænet dit ansigt, er det vigtigt at begynde blidt og forsigtigt. Ligesom kroppens andre muskler kan få fibersprængninger, hvis de bliver trænet i kold tilstand, gælder det også ansigtet.

2. Ingen pludselige bevægelser! Bevæg dig langsomt og roligt ind i øvelsen, og ud af den. Lad ikke musklen spændes og slappe af med pludselige bevægelser af musklerne – det kan gøre mere skade end gavn.

3. Slap af i resten af kroppen og ansigtet. Du skal ikke have flere spændinger af at lave ansigtsyoga! Træk vejret langsomt og roligt. På den måde kan dine 5 minutters ansigtsyoga blive et øjebliks ro til dig selv i løbet af en travl dag.

 

Louise Kristensen er forfatter, underviser og yogalærer 200T.

 Jeg har dyrket yoga siden 1997, og lavet øvelser for ansigtet siden 2001 – før det var moderne, og hed ”ansigtsgymnastik.”

  

Det her er mit personlige ansigtsyoga-manifest:

Svinedyre produkter og månedens musthave er ikke vejen til sund hud – slet ikke produkter med parfume, mineralske og animalske olier, mikroplastic og som er testet på dyr. 

Sund ud er smuk hud – og skønhed kommer indefra. Både fordi man er et sødt og rart menneske, og fordi skønheden genereres i hudens dybe lag, hvor produkterne ikke når ind, men som kan forbedres med træning og øget blodcirkulation.

Modemagasiner og dameblade er fyldt med skævvredne skønhedsidealer og reklamer. I bedste fald rammer de kun middelmådighed. I værste fald taler de ned til kvinders intelligens.

 

 

Kontakt Louise her:

Louise Kristensen

Send us a message